ΣΕΛΙΔΕΣ

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Κοκκινέλι... του πάθους!

Φωτογραφία της Helession Amke.Φωτογραφία της Helession Amke.Eπειδή τα ρουμπίνια στις μέρες μας είναι δυσπρόσιτα, ο Οργανισμός ΗΛΕΣΙΟΝ αξιοποίησε -ως πολυτιμότερα για τον Άνθρωπο- τα "ρουμπίνια" του ελληνικού αμπελώνα. Και τα προσφέρει στο ποτήρι …του κρασιού!
Ο λόγος για το κοκκινέλι του Ηλέσιον. Του πρώτου κόκκινου Άκρατου οίνου που παράχθηκε από τρεις
παραδοσιακές ελληνικές ποικιλίες (Σαββατιανό - Αγιωργίτικο - Ροδίτη), χωρίς κανένα πρόσθετο, με βάση τα αρχαιοελληνικά πρότυπα της καινοτομίας Ηλέσιον.
Απο τις πλαγιές του Κιθαιρώνα, την πατρίδα του θεού Διόνυσου, τρυγήσαμε το Σαββατιανό και τον Ροδίτη. Απο τα υψίπεδα της Νεμέας πήραμε το μαυρούδι της (Αγιωργίτικο) για να δημιουργήσουμε και το δικό μας αγνό κοκκινέλι. Όπως παλιά, χωρίς πρόσθετα θειώδη και άλλα χημικά, χωρίς ξένους ζυμομύκητες, χωρίς πρωτεΐνες καθίζησης - διαύγασης, χωρίς φιλτράρισμα.Φωτογραφία της Helession Amke.
Άγριος Άκρατος οίνος, γεμάτος ζωντάνια, δύναμη και ορμή. Τα αρώματα άγριων λουλουδιών κυριαρχούν στο σώμα του. Η αψάδα καταστέλλεται μόνο με τον Έρωτα γι’ αυτό και ο κόκκινος άκρατος ημερεύει μόλις σμίξει με το Ειδύλλι. Τότε γίνεται κρασί, δηλαδή Κεκραμμένος οίνος.
Μόλις αγγίξει τους κάλυκες της γλώσσας, ένα συμποσιακό -σχεδόν διονυσιακό- ταξίδι ξεκινά.
Το Κοκκινέλι μας βγήκε για να γνωρίσει τον κόσμο αρχής γενομένης από τις αγορές βιοκαλλιεργητών. Γεννώντας ένα ειδύλλιο με τα μέλη, τους φίλους του ΗΛΕΣΙΟΝ αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένου καταναλωτή, που θέλει να συνεισφέρει στην διάσωση της διατροφικής μας κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου