ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

«Ρυζείς» Ηλέσιον: Από τον Σπερχειό στην… καρδιά μας !


Ως ιδέα ανθίΖΕΙΣ και τον στόχο αγκαλιάΖΕΙΣ.
Όταν τολμάς και παίΖΕΙΣ μπορείς και αλλάΖΕΙΣ.
Όταν ξέρεις να συνταιριάΖΕΙΣ και μέσα από αυτό να ξεχωριΖΕΙΣ… τους λιμνάζοντες εφνιδιάΖΕΙΣ.
Με το έργο σου προσδιορίΖΕΙΣ και προϊδεάΖΕΙΣ.  
Και όταν πλέον κατασταλάΖΕΙΣ… υπολογίΖΕΙΣ πως ΖΕΙΣ.
Γι’ αυτό κερδίΖΕΙΣ όταν ποιοτικά επιλέγεις ρύζι… «ΡυΖΕΙΣ».
Η νέα ορυζοπαραγωγή του Οργανισμού Ηλέσιον είναι έτοιμη. Το αγνό
χωράφι, στην Ανθήλη Φθιώτιδας, μας έδωσε και φέτος έναν πολύτιμο καρπό… Το περίφημο ρύζι φυσικής βιολογικής καλλιέργειας «Ρυζείς» σε καστανό και άγριο και την βιολογική εκδοχή του «Σπερχειού» σε λευκό, καστανό και κίτρινο.
Όσο ήταν ενωμένο με την γη το ρύζι «Ρυζείς» του Ηλέσιον είχε συντροφιά χρωματιστές λιβελούλες και παιχνιδιάρες πεταλούδες που τριγυρνούσαν ανέμελα στους βλαστούς του… έτσι που να μην το αφήνουν να πλήξει.
Ο καρπός έδεσε και ωρίμασε απολαμβάνοντας το οξυγόνο, τον ήλιο, και όλα τα διατροφικά πλούτη του καθαρού εδάφους, τα οποία πολλαπλασιάστηκαν με την βοήθεια των Ενεργών Μικροοργανισμών (ΕΜ).
α ρύζια «Ρυζείς» και Σπερχειού του Ηλέσιον, δεν είναι ξύλινα ομοιώματα ρυζιού αλλά ένα υγιή γεννήματα της Φύσης, προικισμένα με δεκάδες αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, χωρίς την χημική ρύπανση των φυτοφαρμάκων.
Και ακριβώς επειδή έχουν μια… σοβαρή αποστολή υγείας, πήραν γρήγορα την θέση τους στο τραπέζι του καταναλωτή.
Μαγειρεμένα τα ρύζια του Ηλέσιον είναι πραγματικά πεντανόστιμα, με γεύση γεμάτη και ευωδιαστή. Είναι σπυρωτά, εύπεπτα και με όλη τη φρεσκάδα του νέο συλλεγμένου καρπού που αναδεικνύεται γενναιόδωρα σε κάθε πιάτο – εκδοχή.
Ως παρἀγωγα τα ρυζάλευρα «Ρυζείς» και «Σπερχειού» αντίστοιχα μας χαρίζουν εξαίσιες κρέμες και βελούδινες σάλτσες ασύγκριτης νοστιμιάς και αγνότητας.
Μπορεί ο Άνθρωπος να Ζήσει με τους κανόνες της Φύσης και όχι με αυτούς των κερδοσκόπων!
Η Κοινότητα του Ηλέσιον αρνούμενη την «πράσινη επανάσταση στη γεωργία», που τόσες καταστροφές έφερε στους ανθρώπους, προχώρησε στην φυσική και βιολογική καλλιέργεια του ρυζιού.
Διαχώρισε τη θέση της στα χημικά σκευάσματα του κανονισμού βιολογικής γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε.), γιατί οι επιστημονικές επιτροπές της Ε.Ε. πιεζόμενες από τα «λόμπι» των φαρμακοβιομηχανιών όλο και περισσότερο εγκρίνουν ουσίες, σκευάσματα και φυτοφάρμακα «ολίγον» τοξικά σαν επιτρεπόμενα στην βιολογική γεωργία και παραγωγή.
Το Ηλέσιον είναι υπέρ της φυσικής βιολογικής γεωργίας και παραγωγής με την επέμβαση μόνο με φυσικά υλικά, όπως κοπριά, κομπόστα, ενεργοί μικροοργανισμοί (ΕΜ) κ.λπ.
Θεωρεί τα «ζιζάνια» συναγωνιστές και όχι ανταγωνιστές της βασικής καλλιέργειας. Προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει μειώνοντας τον πληθυσμό τους με την πρώιμη ψευδοσπορά.
 …Και κάπως έτσι κερδίσαμε ένα ακόμα στόχο, που βάλαμε με θάρρος, πορευόμενοι στη βάση των παραδόσεων του τόπου μας.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι, πολύ λίγα δημητριακά έχουν τη σημασία του ρυζιού στη διατροφή των ανθρώπων. Είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες (άμυλο με φυτικές ίνες), πρωτεΐνες, βιταμίνες και άλλα ανόργανα στοιχεία. Δεν περιέχει χοληστερόλη και νάτριο σε ίχνη…
Γιατί καστανό ρύζι
Το καστανό ρύζι υπερτερεί του λευκού και του κίτρινου ρυζιού σε θρεπτικά συστατικά γιατί γίνεται μία μόνο παρέμβαση, η αποφλοίωση του εξωτερικού φλοιού (άγανο). Ο εσωτερικός φλοιός, το φύτρο, το άρωμα και τα φυσικά συστατικά παραμένουν και έτσι παραμένει σε αυτό «η δύναμη του σπόρου».
Κατά τη διαδικασία παραγωγής του λευκού ρυζιού καταστρέφονται περίπου: 99% της βιταμίνης Β1, 72% της Β3, 90% της Β6, 60% του σιδήρου, 50% του μαγγανίου, 50% του φωσφόρου, το μεγαλύτερο μέρος των φυτικών ινών και πολλά άλλα. Έτσι δημιουργήθηκε μαζικά η ασθένεια beri beri στους πληθυσμούς της Ασίας, που άλλαξαν τη διατροφή τους από καστανό σε λευκό ρύζι, με την επιβολή του Codex Alimentarius και της λεγόμενης «πράσινης επανάστασης στη γεωργία».
Το καστανό ρύζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο, σίδηρο, βιταμίνες Β και βιταμίνη Ε. Πατώντας εδώ βλέπεται την πλήρη σύνθεση του ρυζιού.
Οι φυτικές ίνες του ρυζιού μειώνουν τη χοληστερόλη αίματος και είναι φιλικές με το έντερο. Είναι εύπεπτο βρασμένο με το ζουμί του (1 ρύζι σε 3,5 μέρη νερό, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τελειώσει το νερό του). Ο κρόκος του πάει πολύ. Το αλάτι πάντα στο τέλος. Το νερό από το φυσικό ρύζι βοηθάει πολύ το στομάχι και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα ηρεμιστικά και αναζωογονητικά του πεπτικού συστήματος.
Το καστανό ρύζι χρησιμοποιείται για όλες τις μαγειρικές χρήσεις γιατί παραμένει σπυρωτό, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τα αρώματα και τη νοστιμιά του.
Ένας υγροβιότοπος ζωντανός!
Από όσα γνωρίζουμε το ρύζι «θρέφει» τους ανθρώπους εδώ και 9.000 χρόνια. Το καλλιεργούμενο ρύζι έλκει την καταγωγή του από την Κίνα και όχι από την Ινδία όπως κάποτε θεωρείτο. Άρχισε να καλλιεργείται πριν από περίπου 8.200 – 9.000 χρόνια στην κοιλάδα του ποταμού Γιανγκτσέ, του μεγαλύτερου της Κίνας, ενώ στην κοιλάδα του Γάγγη ποταμού στην Ινδία οι αντίστοιχες καλλιέργειες άρχισαν πριν από περίπου 4.000 χρόνια.
Το «Ρυζείς» καλλιεργήθηκε στη περιοχή «Φύση» (NATURA) του Σπερχειού ποταμού και είναι μία από τις λίγες καλλιέργειες που βοηθούν στη γονιμότητα των αλατούχων εδαφών και στη διατήρηση του οικοσυστήματος των υδροβιότοπων.
Η καλλιέργεια του «Ρυζείς» έγινε χωρίς τη χρησιμοποίηση φυτοφαρμάκων, ζιζανιοκτόνων και χημικών λιπασμάτων σε συμμαχία με τη φύση και με τη χρήση ενεργών μικροοργανισμών (ΕΜ). Συγκαλλιεργήθηκε και αντάλλαξε αρώματα μαζί με άγριο βασιλικό και όλη την βιοποικιλότητα της περιοχής.
Τα ρύζια «Ρυζείς» και «Σπερχειού» του Οργανισμού Ηλέσιον διατίθενται στις Αγορές Βιοκαλλιεργητών αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα ντελικατέσσεν και παραδοσιακών προϊόντων.
ΜακΜίλλαν 10, Πατήσια 11144, Αθήνα 
Τηλέφωνο: 210-522 23 23 
Κινητά: 6978771777, 6945358916 
Ηλ_Ταχ: helession@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου