ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Τί μπορούμε να καλλιεργήσουμε μόνοι μας;

Τί μπορούμε να καλλιεργήσουμε μόνοι μας;Την άνοιξη μπορούμε να φυτέψουμε ντομάτες, αγγούρια, μαρούλια, κολοκύθια, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκύθες, σπανάκι, ρόκα, πράσα, λάχανο Μιλάνου, πατάτα, παντζάρια και φασολάκια. Το καλοκαίρι θα απολαύσουμε τους καρπούς τους.
Το φθινόπωρο μπορούμε να φυτέψουμε μαρούλια, σπανάκι, μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι, αγκινάρες, κουκιά, καρότα και φράουλες. Τον χειμώνα και την άνοιξη θα έχουμε υπέροχα και ολόφρεσκα λαχανικά.
Μπορούμε σχεδόν όλο το χρόνο να έχουμε κάποια αρωματικά όπως κρεμμυδάκια, σκόρδα, μαϊντανό, άνηθο, μάραθο, κόλιανδρο, δάφνη και για το καλοκαίρι ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, μέντα, δυόσμο, βασιλικό, μαντζουράνα και σιδερίτη (τσάι του βουνού).
Αν έχουμε αρκετό χώρο μπορούμε να
φυτέψουμε οπωροφόρα δέντρα, κλίμα, ακτινίδιο ακόμα και ελιές. αν πάλι όχι, σίγουρα μπορούμε να έχουμε τις δικές μας φράουλες που μεγαλώνουν θαυμάσια σε γλάστρες.
Στην πραγματικότητα, ακόμα και στις πολυκατοικίες υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής μικρής ποσότητας λαχανικών στο μπαλκόνι μας. Με 3 μικρές ζαρντινιέρες μπορούμε να έχουμε τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια μας, λίγα πράσα, ρόκα, μαϊντανό και άλλα φυτά που θα καλύψουν βασικές καθημερινές ανάγκες της οικογένειάς μας. ΠΗΓΗ http://www.viologika.gr/blog/kalliergeies/kalliergo-sto-spiti.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου