ΣΕΛΙΔΕΣ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

«ΖΑΓΟΡΙΝ»: Το πετιμέζι από μήλο στη διεθνή αγορά

«ΖΑΓΟΡΙΝ»: Το πετιμέζι από μήλο στη διεθνή αγοράΤο πετιμέζι από φιρίκι, το νέο προιόν του «ΖΑΓΟΡΙΝ» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στη διεθνή αγορά τον ερχόμενο Οκτώβρη. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός θα συμμετέχει σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων στον κόσμο, τη SIAL που γίνεται στο Παρίσι.
Παράλληλα το πετιμέζι θα αρχίσει να διατίθεται και στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό του συνεταιρισμού θα μπει στα ράφια τόσο των αλυσίδων τροφίμων όσο και σε επιλεγμένα delicatessen. Παράλληλα αναμένεται να προβληθεί σε συνδυασμό με γαστρονομικές προτάσεις από επώνυμους σεφ.
To πετιμέζι είναι 100% φυσικό προϊόν από φιρίκια ΠΟΠ Πηλίου που
φτιάχνεται χωρίς την προσθήκη συντηρητικών, χρωστικών και ζάχαρης. Τα φιρίκια ΠΟΠ Πηλίου είναι ποικιλία μήλων υψηλής διατροφικής αξίας. Είναι γνωστό ως «το μέλι των Κενταύρων» και προσφέρει σε μεγάλο βαθμό ενέργεια και υψηλά ποσοστά σιδήρου και ασβεστίου. Έχει παρόμοιες αντιβιοτικές και θεραπευτικές ιδιότητες με το μέλι. Το πετιμέζι έχει αρχίσει όμως να εισβάλει ξανά στις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων από τις σύγχρονες γκουρμέ κουζίνες, ως τελευταία λέξη της μόδας στις γλυκές και αλμυρές αλχημείες των σεφ. Οι χρήσεις του είναι πολλαπλές σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική, αλλά ξεχωρίζει ως ένας «γλυκός» σύμμαχος για φυσικό σίδηρο στις περιόδους εγκυμοσύνης και θηλασμού, με έντονη αντικαταθλιπτική δράση, και ένας «μηλομελένιος» συνοδός του καφέ και του τσαγιού. Το προϊόν διατηρείται για πολύ καιρό εκτός ψυγείου
Ξεκινά άμεσα η συγκομιδή
Στο μεταξύ ήδη οι 700 περίπου συνεταιριστές του Αγροτικού Συλλόγου ετοιμάζονται για τη νέα σοδιά. Οπως ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Ζαγορά στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια του Συνεταιρισμού, ο πρόεδρος του, Αντώνης Λάσκος και ο Διευθυντής του Συνεταιρισμού κ. Διονύσης Βαλασσάς, η χρονιά αναμένεται φέτος να είναι καλή με την προσδοκώμενη ποσότητα συγκομιδής να ανέρχεται στους 16 χιλιάδες τόνους.
Σύμφωνα με τον κ. Βαλασσά στόχος φέτος είναι να κρατηθεί το περυσινό επίπεδο τιμών (65 λεπτά η πρώτη ποιότητα και 35 λεπτά η χαμηλότερη) ώστε να μπορέσουν και οι παραγωγοί να στηριχθούν σε μια δύσκολη συγκυρία.
Ο κ. Βαλασσάς πάντως και ενώπιον του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης την προηγούμενη εβδομάδα, αναφερόμενος στην ανάγκη να στηριχθεί η τοπική παραγωγή ζήτησε την ένταξη στα επιδοτούμενα προγράμματα του ΥΠΑΑΤ της πρότασης για ανανέωσης της φύτευσης, που ανέρχεται συνολικά στα 20 εκατομμύρια, σε βάθος 5ετίας.ΠΗΓΗhttp://www.agro24.gr/agrotika/agora/epiheiriseis-metapoiisi/zagorin-petimezi-apo-milo-sti-diethni-agora?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου