ΣΕΛΙΔΕΣ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η 4η ημερίδα Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας

To Σάββατο 1η Οκτωβρίου στο Metropolitan Expo
Πιστή στο ραντεβού της με το ευρύ κοινό της ελληνικής γαλακτοκομίας και τυροκομίας, η omind creatives, διοργανώτρια εταιρεία της κλαδικής έκθεσης Dairy Expo 2016, ανακοινώνει τη διοργάνωση Επιστημονικής  Ημερίδας Γαλακτοκομίας & Τυροκομίας, το πρωί του Σαββάτου 1η Οκτωβρίου 2016. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί εντός της έκθεσης DAIRY Expo 2016, σε αίθουσα του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo, πλησίον του διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, στα Σπάτα .
Επίσημη ανακοίνωση για τους ομιλητές και τις εισηγήσεις της ημερίδας θα αναρτηθεί το επόμενο διάστημα. Αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι στην ημερίδα έχει κληθεί να απευθύνει χαιρετισμό – κι έχει κάνει
αποδεκτή κατ΄ αρχήν την πρόσκληση- ο Δρ. Χρήστος Αποστολόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ).
Στην  ‘Επιστημονική Ημερίδα Γαλακτοκομίας & Τυροκομίας’ θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις τους, σημαντικοί ερευνητές και πανεπιστημιακοί καθηγητές από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, οι οποίοι θα καλύψουν ευρύ φάσμα ερευνητικών προσεγγίσεων και θεμάτων που αφορούν τους κλάδους της γαλακτοκομίας και της τυροκομίας.
Η ημερίδα πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων – Τμήμα Γάλακτος, του  ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ.
Δείτε το πρόγραμμα εδώ, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής.

Οικογενειακό τυροκομείο LIVE

Ελάτε να φτιάξουμε τυρί!
Οικογενειακό τυροκομείο, ζωντανά, στο περίπτερο της INOX – Design KaterisΤυροκομούν τα αδέλφια Μπέλμπα, από την Αργολίδα
Μια πρωτότυπη όσο και ενδιαφέρουσα εκδήλωση τυροκόμησης θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της φετινής Dairy Expo 2016, εκδήλωση που δεν πρέπει να χάσει κανείς από όσους σχεδιάζουν να αποκτήσουν το δικό τους μικρό, οικογενειακό τυροκομείο και να παράγουν τα δικά τους, αυθεντικά τυροκομικά προϊόντα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί:
Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 11.00 & 17.00
Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 13.00
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα μπορέσετε να δείτε τον εξοπλισμό που χρειάζεται για τη δημιουργία τυροκομείου, θα παρακολουθήσετε ζωντανά το πώς γίνεται η τυροκόμηση και θα έχετε την ευκαιρία να συνομιλήσετε με τους ειδικούς του χώρου που θα λύσουν τις απορίες σας και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις σας για όλα όσα χρειάζονται για τη δημιουργία ενός σύγχρονου οικογενειακού τυροκομείου.
Την τυροκόμηση θα κάνουν τα αδέλφια Σοφία και Νίκος Μπέλμπας, τα οποία διαθέτουν μια εντυπωσιακή αιγοτροφική καθετοποιημένη φάρμα με επισκέψιμο αγρόκτημα στην Ορεινή Αργολίδα ( Κρύα Βρύση). Είναι αμφότεροι κτηνοτρόφοι, η πρώτη τεχνολόγος γεωπόνος με ειδίκευση στη ζωική παραγωγή κι έμπειροι, πιστοποιημένοι τυροκόμοι. Το γάλα της τυροκόμησης θα προέρχεται, ασφαλώς, από τη φάρμα τους…
Τα αδέρφια της οικογένειας Μπέλμπα σήμερα συνεχίζουν μία παράδοση 100 χρόνων στην περιοχή της Κρύας βρύσης  κρατώντας τα μοναδικά στοιχεία αυτής της αυτόχθονης και πάνω από όλα οικολογικής εκτροφής αιγών. Έχουν επιλέξει να κρατήσουν αναλλοίωτη στο πέρασμα του  χρόνου την κτηνοτροφική κληρονομιά της οικογένειάς τους.
Περίπτερο INOX – Design Kateris SA/ Ε2 F1 / Hall 2

1η Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών

Κυριακή 2 Οκτωβρίου
Η “1η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών Dairy Expo 2016”,  θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της ομώνυμης έκθεσης για πρώτη φορά την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Η αξιολόγηση διοργανώνεται από την εταιρεία omind creatives, διοργανώτρια εταιρεία της έκθεσης DAIRY EXPO, με την επιστημονική επιμέλεια του Κολεγίου Περρωτής της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και ομάδας έμπειρων καθηγητών.
  • Για να κατεβάσετε τις Οδηγίες Αξιολόγησης πατήστε εδώ
  • Για να κατεβάσετε την Αίτηση Συμμετοχής πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου